TO EAT // REYKJAVIK CHIPS (Reykjavík)

17/12 Reykjavik

Na een heerlijke wandeling over Laugavegur, de hoofdstraat van Reykjavik, wil je maar 1 ding: eten. En winkelen en patat gaan meestal wel heel goed samen. Je kunt hier even snel iets halen, maar gerust ook een aantal uur blijven zitten en genieten van de heerlijke, verse patat die ze hier maken.

Waarom moet je naar Reykjavik Chips?
Je kiest in eerste instantie of je een kleine (750 ISK), grote (1050 ISK) of familiepatat(1350ISK) wil. De kleine is redelijk klein, maar de grote is ook écht groot. Een tussenmaatje is er niet, dus ik neem zelf altijd de grote patat. De familiepatat is echt voor meerdere personen (2 of 3 personen kunnen hier zeker van eten). Vervolgens kies je de saus die je erbij wil en dát is de specialiteit van Reykjavik Chips, want naast de patat die ze zelf snijden en frituren hebben ze hier een hele lading aan bijzondere sauzen.

Zo hebben ze bijvoorbeeld de Samurai (een van mijn favorieten!): dit is een chili mayonaise en deze is echt verrukkelijk lekker als je van een beetje pittig houdt. Andalúsía voor de liefhebbers van mosterdsaus met een twist, Harakiri voor de liefhebbers van héél erg pittig, Graslaukssósa voor liefhebbers van bieslook (deze is echt heerlijk!) en Satay Vegan Sósa voor de veganisten die van pindasaus houden, geïnspireerd op de Nederlandse satésaus!

Verder zijn er ook de ‘standaard’ sauzen: Kokteil (cocktail saus), Maejó (mayonaise), Tómató (ketchup), Buffy (knoflooksaus) en Hannibal (piccalilly), daarnaast hebben ze af en toe specials en voegen ze vaak nieuwe sauzen toe.

Wil je meerdere dingen proeven? Gewoon even aangeven, dan krijg je kleine bakjes van alle sauzen die je wil proberen in plaats van dat het eroverheen wordt gegoten (ook als je daar niet van houdt: even aangeven, dan krijg je een apart bakje met saus).

Verder zijn er ook altijd specials, zo was ik er laatst en probeerde ik de ‘warrior’. Patatje oorlog dus eigenlijk (ze laten zich graag door de Nederlandse patatcultuur inspireren hier). Dit was de huisgemaakte mayonaise, gecombineerd met de pindasaus én een lading uitjes en eerlijk: ik heb nog nooit zoiets lekkers gegeten. Water kun je gratis inschenken (vaak staan er verschillende soorten, ook met fruit erin!) en drinken kun je uiteraard ook bestellen, van bier tot cola. Ze hebben vrijwel alles.

Wel een kleine waarschuwing: vaak is het op zaterdag héél erg druk, dus je kunt beter op een andere dag hier naartoe gaan.

Kijk even mee naar de foto’s!
17/12 Reykjavik

17/12 Reykjavik

17/12 Reykjavik

17/12 Reykjavik

17/12 Reykjavik
17/12 Reykjavik

Reykjavik Chips bevindt zich op Vitastigur 10, 101, Reykjavik. Vanaf de Laugavegur bij de supermarkt de straat omhoog inslaan en je bent er. Het menu alvast bekijken? Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *