BACK TO ICELAND

Over een paar dagen vlieg ik weer naar IJsland. Voor de “laatste” keer. Natuurlijk niet echt de laatste keer, ik zal altijd terug blijven komen, maar de laatste keer dat ik er “woon”. Twaalf dagen rondrijden over het mooiste land ter wereld. De mooiste watervallen opzoeken. Zwemmen in vulkaankraters. Over de meest afgelegen wegen rijden. Wandelen door de maanlandschappen.

Twaalf dagen dus. Woensdag vlieg ik er heen en ik kan niet meer wachten. Ik ga het rondje met de klok mee, maar maak een paar detours van de hoofdweg af, zo doe ik Snæfellsnes ook aan (HOE KAN JE SNAEFELLSNES NU OVERSLAAN), sla ik helaas wel de Westfjorden over (te weinig tijd…), hang ik een paar dagen rond in de omgeving van Myvatn, ga ik het binnenland in richting Askja en doe ik de zuidkust op z’n allerlangzaamst zodat ik zo veel mogelijk kan zien en genieten.

De hele route deel ik misschien later nog wel, ik ga er waarschijnlijk toch een paar keer van afwijken ;). Het plan is om ongeveer deze route te rijden (met heel veel tussenstops dus):

Reykjavik – Grundarfjordur – Blonduos – Akureyri – Myvatn – Askja – Egilsstadir – Hofn – Kirkjubaejarklaustur – Reykholt – Reykjavik.

Maar goed, ik zal onderweg vast nog meer dan genoeg dingen tegenkomen die ik ook wil zien, dus de precieze route heeft toch geen zin om te delen. Ik probeer jullie wel op de hoogte te houden als ik onderweg ben, via snapchat ben ik sowieso wel te volgen en instagram zal ik ook niet vergeten. Maar ik weet niet of ik iedere dag een ‘live’ stukje kan typen. Ik weet niet hoe veel tijd ik ‘over’ heb, wel ga ik proberen de snapstories weer online te gooien, zodat iedereen zonder snapchat toch ook een beetje erbij is 😉

Goed, dan ga ik nu verder met dingen bedenken die ik echt wil zien… De lijst wordt steeds langer 😉

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *