THE ICELAND DIARIES #3

iceland diaries 3

Zondag
Mijn zondagse avonturen heb je natuurlijk al over kunnen lezen, ik vertrok met een bus naar Landmannalaugar, genoot van de prachtige omgeving, at kaas(!!!!!!), hikete zo’n 3 a 4 uur, beklom twee bergen, poepte zeven kleuren in mijn broek omdat ik ineens hoogtevrees (of valangst?) had en genoot nog veel meer. Een lange dag, maar een PRACHTIGE dag.

Maandag
Heel veel deed ik niet op maandag, ik had mijn eerste lessen, maar er werd vooral nog uitgelegd wat de bedoeling was van het semester. Niet heel nuttig dus nog, na de lessen ging ik terug naar mijn kamer in Seltjarnarnes om al mijn spullen te wassen en vervolgens sprak ik met Ida (en uiteindelijk ook de rest van de groep) af om boodschappen te gaan doen. Thomas zou pasta maken, maar aangezien hij te laat was, besloot ik de pasta maar te maken. Vanaf nu ben ik ‘Thomas’.

Dinsdag
Voordat ik op de universiteit moest zijn haalde ik mijn sleutel op. De sleutel van mijn nieuwe kamer. Als een dolgelukkig kind stond ik daar in het kamertje waar ikd e sleutel overhandigd kreeg… Tot ze me vertelden dat ik pas vanaf 4 uur de kamer in kon. Ach ja, nog even wat langer wachten. Ik dwaalde wat door de stad, volgde twee lessen en ging terug naar mijn airBnB om mijn spullen te pakken, om vier uur bood mijn host me aan om me naar mijn nieuwe kamer te brengen en rond half 5 stond ik in mijn kamer. Er stond een bed, bureau en stoel in. De keuken was voorzien van smerige pannen (die door vorige bewoners waren gebruikt) en oh.. ik had een hele grote kast. Terwijl ik mijn koffer EIN-DE-LIJK uitpakte en al mijn spullen in mijn kast legde, wat een hele opluchting was, plande ik een tripje naar IKEA. Ik moest gordijnen hebben, aangezien ik op de begane grond slaap en er voor mijn raam een parkeerplaats is. Zoals jullie al eerder konden lezen stonden de tranen me nader dan het lachen en echt, ik voelde me ontzettend rot dat ik in mijn eentje naar een IKEA moest –waarvan ik uberhaupt niet eens wist waar die was- en allemaal spullen moest gaan kopen. Toen ik eenmaal in de bus zat liepen er misschien (oke, ja. Er liepen tranen over mijn wangen) ook wel wat tranen over mijn wangen, maar eenmaal in IKEA was ik vastbesloten om meteen alles te kopen wat ik nodig had en toen ik de gordijnen in mijn kamer ophing voelde ik me gelukkig een stuk beter.

Woensdag
Na mijn lessen op de universiteit besloot ik met Flo mee de stad in te lopen, hij wilde pasta-leftovers voor lunch gaan eten en natuurlijk sloeg ik dat aanbod niet af. Uiteindelijk werden het pannenkoeken, door een Duitser gebakken, maar ze waren LEKKER! Eenmaal terug naar mijn kamer besloot ik langs de supermarkt te lopen en meteen maar wat ‘standaard’ eten in huis te halen. Pasta had ik al, maar ik kocht ook een zak rijst, tomaten, uien, zout, peper, sinaasappelsap (heel belangrijk, mijn dag kan niet beginnen zonder sinaasappelsap) en wat blikken met bonen/kikkererwten/doperwten. Eigenlijk had ik ook wat spullen mee willen nemen zoals vitaminetabletjes en keelpastilles, maar die kon ik niet vinden.

Donderdag
Donderdag was de dag van dé voetbalwedstrijd. Nederland – Ijsland. Als Nederlander besloot ik uiteindelijk maar om een IJslandse vlag te kopen, zodat – mocht Nederland onverwacht winnen – ik in ieder geval undercover was. Ik spendeerde de middag bij Ida in haar nieuwe kamer, waarna we de stad in gingen omdat ik wat informatie over de zuidkust wilde vinden. Niet gevonden, maar wel een heerlijke muffin en 3 grote koppen thee verder liepen we een vaag supermarktje/toeristenwinkeltje in waar ze IJslandse vlaggen verkochten. Ik kocht er een, samen met een flesje IJslands gletsjerwater (de flesjes zijn zo leuk!) en een zak drop voor de keelpijn die ik had), vervolgens doken we met de rest van de groep de studentenbar in om de wedstrijd te kijken…. Die Nederland uiteraard verloor.

Vrijdag
Vrijdag was mijn vrije dag en die spendeerde ik in bed. Voor het grootste gedeelte dan. Jeetje wat voelde ik me ziek, echt niet grappig meer. ’s Middags verplichtte ik mezelf tot een wandeling door de stad, maar die was van korte duur. Ik kocht allemaal onzinnige dingen die eigenlijk ook best wel handig zijn.. zoals hele dure, maar hele lekkere warme geitenwollensokken. Ik vond dat ik die verdiende omdat ik ziek was. Eigenlijk was dat ook het enige wat ik kocht. Verder ging ik nog langs bij toeristeninformaties omdat we een auto wilden huren voor zondag, dus dat deed ik ook. Daarna dook ik mijn bed weer in. ’s Avonds maakte ik pasta –natuurlijk veel te veel- waarvan ik nu (een week later) nog kan eten en daarna kwam iedereen bij mij langs voordat ze uitgingen.

Zaterdag
Zaterdag was niet veel beter, ik bleef lang in bed liggen, omdat ik me zo ziek voelde, waarna ik naar de universiteit vertrok om het internet te misbruiken (het internet in mijn kamer werkte nog niet), daar plande ik de route voor onze roadtrip de volgende dag en vervolgens liep ik met Kaia mee naar haar kamer om eten te maken. Ik maakte taco’s en Flo at uiteindelijk ook mee. Tijdens het eten bedachten we een heel leuk spelletje. We lieten eerst Kaia Nederlandse nieuwsberichten voorlezen, vervolgens deed Flo hetzelfde en daarna gingen we over naar Duitse nieuwsberichten en Noorse nieuwsberichten. Uiteindelijk deed Malin, die later was gekomen, ook nog even mee en toen besloot ik terug naar mijn kamer te gaan. Iedereen ging naar het Erasmus feest, maar ik voelde me kut en wilde alleen maar slapen, zodat ik morgen in ieder geval niet té ziek zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *