LIFE IN ICELAND – 20 NOVEMBER 2015 // PAPA, ANNEMIEKE, MARLIES EN BLUE LAGOON

20/11 Blue lagoon // papa, annemieke, marlies

Soms heb ik het idee dat wowair mij een beetje haat. Of misschien het feit dat mijn familie hierheen komt om me op te zoeken. In oktober hadden mijn oma en moeder meer dan drie uur vertraging op hun heenvlucht, nu hadden mijn zusjes en vader anderhalf uur vertraging. Ach ja.

Ik kwam met een smoesje aan bij de BSI, ik wilde even kijken of ik een gratis ticket kon krijgen. In oktober vloog ik namelijk naar huis en daarbij had ik via wowair een ticket geboekt voor de bus naar het vliegveld (en terug), dat mailtje had ik nog en daar stond nergens een reserveringsnummer óf naam óf datum in en dus stapte ik vol moed het busstation binnen en vroeg ik of ik dit zo aan de buschauffeur kon laten zien, of dat ik van hun een papieren ticket zou krijgen.

Na het lezen van het mailtje kreeg ik zonder moeite een papieren ticket mee, want er stond toch geen datum/reserveringsnummer op en dus konden ze niets nazoeken. Ja. Zo simpel gaat dat dus. Heb ik even de boel opgelicht. Sorry. Ik wilde gewoon even 18 euro besparen.

Goed, ik stapte dus in de bus, gaf mijn ticket weer af en werd door de sneeuw naar het vliegveld gereden. Daar aangekomen hoefde ik maar heel even te wachten tot mijn zusje en vader naar buiten kwamen lopen. Inmiddels stond er ook al iemand van iceland car rental (aanrader!!!!) op ons te wachten met een naambordje en werden we naar onze huurauto gebracht. Natuurlijk eerst even de extra verzekering erbij genomen, aangezien het ons echt niet nog een keer zou gebeuren dat we een eigen risico van 2000 euro hadden (ja, dat verhaal komt er ook nog aan!). Nu zou het eigen risico maximaal 300 euro zijn (want grote auto, bij kleinere auto’s zou dat 150 euro zijn).

We stapten in onze Suzuki Grand Vitara 4×4 (fourwheeldrive dus!) en reden door de sneeuw en in het donker naar de Blue Lagoon. Ik had al geregeld dat we later naar binnen mochten (lang leve vliegtuigvertraging) en dus konden we in principe zo doorlopen. Bikini’s aan, spullen in het kluisje en door de kou het warme water in.

In het donker is de Blue Lagoon al helemaal niet super indrukwekkend, natuurlijk kan ik me voorstellen dat wanneer de lucht boven je helder is en er noorderlicht te zien is het dé ervaring is die je niet wil missen, maar in dit geval was het bewolkt en regen/sneeuwde het af en toe zelfs.

Overdag zie je het mooie helderwitblauwe water en de lavavelden om je heen, nu dus niet. Nu zagen we vooral het stoom in de kou, waardoor het leek alsof we er alleen waren. Ik had mijn hele haar ingesmeerd met conditioner (altijd doen!) voordat ik het water in ging en dus was mijn haar achteraf niet helemaal dood en droog, dat scheelde een heel stuk.

Ik had een enorme bult onder mijn oog/naast mijn neus al een paar dagen en nadat ik het silicamasker op had gedaan (het moddermasker wat je overal in bakken kunt vinden in de Blue Lagoon) leek die bult een stuk kleiner te zijn.. of het daar door kwam? Geen idee, ik vind het leuk om te denken dat het wel zo is.

Na een uur haalde mijn zusje een aardbeien-skyr smoothie die erg lekker was (maar ook erg duur! 900 ISK!) en na nog een kwartier/half uur in het water kreeg ik het zo heet dat ik eruit moest. Ook mijn andere zusje was er wel weer klaar mee en eigenlijk hadden we allemaal wel honger, dus gingen we het water weer uit om ons om te kleden.

We douchten ons, wasten ons haar, kleedden ons weer aan en stapten weer in onze prachtige auto MET STOELVERWARMING!!!!!!!!!!!!!!!
(ja, sorry, maar die was echt wel heel veel uitroeptekens waard)

Na iets meer dan een half uur rijden in het donker (we reden niet heel snel, mijn vader moest even wennen aan de wegen, die zijn hier niet zoals in Nederland) kwamen we weer aan in Reykjavik. Daar gingen we even snel langs mijn kamer om mijn spullen op te halen en om de cadeautjes voor mij uit hun koffers te halen. Vervolgens reden we naar het appartement wat mijn zusje geboekt had op de grettisgata, midden in het centrum dus. Gelukkig was er gratis parkeren voor de deur (op vrijdag na 18:00 uur, zaterdag tussen 16:00 en 10:00 en zondag volgens mij de hele dag) en konden we de auto daar neerzetten. We gingen het appartement in, gooiden alle spullen neer en reden vervolgens naar Potturinn og Pannan.

Voor de mensen die mij al héél lang volgen klinkt dat vast bekend, want dit is het restaurant waar we in februari 2014 een aantal keer hebben gegeten. We bestelden allemaal hetzelfde: een biefstuk met patat. Gewoon, omdat die daar lekkerder is dan welk restaurant ik ooit ben geweest.

Na het eten reden we weer terug naar het appartement en zocht ik even uit wat het beste was om op zaterdag en zondag te gaan doen. Ik had het idee om zondag de zuidkust te doen en zaterdag de golden circle, maar na het bekijken van het weerbericht en het zien van de stormwaarschuwing voor zondag vanaf 18:00 besloot ik dat het beter was om het om te draaien. Daarna doken we onze bedden in en volgens mij viel iedereen vrijwel meteen in slaap..

Hier vind je de bijbehorende foto’s: deel 1. En hier de bijbehorende vlog.

Comments

 1. says

  Ik ben benieuwd naar je verhaal waarvoor je je extra verzekering nodig hebt gehad. Wij hadden er niet voor gekozen die te nemen en hebben het gelukkig ook niet nodig gehad! Maar bij de car rental vertelde ze dat het best wel vaak nodig is. Op de 1 van de 800 auto’s, ik geloof dat het neer kwam op ongeveer1 per week..
  Ik vond de blue lagoon ook niet zo indrukwekkend, ik vond het vooral heel veel geld!
  En je familie kan na 3u+ vertraging geld terug vragen, afhankelijk van de reden. Wij hadden 4 uur vertraging door een kapot toestel, al wachten we nog op ons geld..

  • Linda says

   Het verhaal staat nog in de concepten, maar even de korte versie: we hebben in oktober een auto gehuurd, niet de extra verzekering genomen (want zelf niet over nagedacht en is niet naar gevraagd door het verhuurbedrijf) en toen na 20 minuten rijden gleden we weg over de sneeuw en knalden we tegen de enige vangrail die ik ooit in ijsland heb gezien aan en lag de auto in de prak. Eigen risico van 2000 euro, dus dat was een duur ritje van 20 minuten.. Deze keer dus wel de extra verzekering genomen en ‘m niet nodig gehad, maar liever afkopen voor 50 euro (voor 3 dagen) en dan een eigen risico van 300 euro in plaats van niet afkopen en eigen risico van 2000.

   Van die vertraging klopt inderdaad, maar deze keer was het ‘maar’ anderhalf uur, toen mijn moeder en oma in oktober kwamen was het 3,5 uur en daar krijgen we wel geld van terug (maar goed, ook daar wachten we nog op, haha)

   • says

    Pff wat lijkt me dat naar! Toen wij er in september waren, was er niet echt sneeuw, dus dan heb je toch iets minder risico daarop denk ik..

    Wij hebben deze week eindelijk de reactie gehad dat we het geld terug krijgen, dus dat is wel fijn! Nu maar wachten, het zou er tussen 1-3 maanden zijn, Dat geld geef ik in mijn hoofd dus meteen al uit aan nog een keer ijsland 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *