LIFE IN ICELAND – 17 AUGUSTUS // ÍSAFJÖRÐUR

17 AUGUSTUS 2015 // ÍSAFJÖRÐUR
Na een korte nacht (ik was om 7 uur IJslandse tijd weer wakker) besloot ik even snel mijn blog over de Golden Circle te lezen. Helaas werkte het internet totaal niet mee en dus stond ie klaar en dat was alles.

Om 8 uur liep ik als eerste de ontbijtzaal in, ik had eerder willen gaan, maar het kon pas vanaf 8 uur. En dus gooide ik daar mijn bord vol met brood, kaas, skyr, komkommer, paprika en tomaat. Gevolgd door stukjes sinaasappel en appel met een kopje thee. Helaas hadden ze geen sinaasappelsap, dat miste ik echt wel.

Na het ontbijt nog even snel terug naar de kamer gegaan om vervolgens met al mijn spullen naar de klas te rennen. Om 9 uur begon mijn eerste les IJslands. Ik verwachtte een heleboel, maar dit eigenlijk niet. Het was verwarrend, maar niet omdat IJslands zo’n moeilijke taal is –want dat is het dus niet-. IJslands lijkt een heel raar dialect van een combinatie van Duits, Nederlands, Engels en Noors te zijn.

De grammatica is echter een combinatie van Duits en Latijn en hoewel ik dus echt ontzettend, bizar, niet normaal slecht was in Latijn…. Is de IJslandse grammatica best wel logisch nu. Is al die jaren Latijn toch nog ergens goed voor geweest.

In ieder geval hadden we na anderhalf uur even pauze, was ook wel nodig want onze leraar spreekt dus ook geen Engels. Hij legt daarom alles uit in het Duits en Deens om vervolgens zonder een woord te zeggen over te gaan in het IJslands. Helaas is mijn Deens niet zo goed als mijn Duits en dus heb ik af en toe het idee dat Deense woorden IJslands zijn en andersom. Niets aan te doen verder, we komen er wel met dat IJslands.

Na de lessen van de ochtend (van 9 tot 12) hebben we geluncht. We krijgen hier iedere middag een warm lunchbuffet. Ik gooide mijn bord vol met aardappels en rijst, de vis liet ik nog even voor wat het was, dat zal ik in dit jaar nog genoeg gaan eten ben ik bang. Daar bovenop gooide ik nog een salade en ik werkte het in recordtempo naar binnen. Om 13:15 moesten we namelijk verzamelen voor de bus naar Isafjordur en hoewel ik geen electives had gekozen die in Isafjordur plaatsvonden, moest ik natuurlijk wel even mee om de stad te zien.

Ik liep met Kaya de stad in en wandelde rond. Op slakkentempo, want Isafjordur is dus echt heel klein. Ik geloof dat het de derde grootste stad van IJsland is, maar het is nog kleiner dan…. Maassluis en dat is dus geen grap. Het is letterlijk een dorp in een hele rare vorm ook nog eens.

We besloten langs het water te lopen en kwamen toen uit bij een strand, waar we over de rotsen naar beneden klommen terwijl er dus nog geen 20 meter verderop een trap over de rotsen heen was. Oeps. Ach ja, sport voor de dag ook weer gehad. We liepen alle straten door, langs gekleurde huizen, bergen, een groot cruiseschip en nog meer bergen.

We liepen nog wat rond en besloten toen Flo op te gaan halen bij het university centre. Eenmaal daar aangekomen kwamen we Karl tegen en besloot ik nog even een extra rondje te lopen terwijl de rest op Flo stond te wachten. Daarna met de hele groep nog een rondje door de stad gelopen, richting het strand en vervolgens een bakkerij in gedoken voor taart en drinken.

Om vijf uur liepen we terug naar de bus, maakten we nog een tussenstop bij de Bonus, waar ik wat skyr kocht en een pak sinaasappelsap en vervolgens terug naar Núpur. Daar maakte ik samen met Kaya ons ‘huiswerk’ voor morgen en nu zitten we de film van Gisli’s saga te kijken, omdat we morgen een uitstapje gaan maken naar waar dat allemaal is gebeurd, schijnt hier namelijk vlak bij te zijn. Ik ben benieuwd.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *