TO EAT // THE ROADHOUSE (Reykjavík)

18/11 Verjaardag vieren

Tijd om een nieuw onderdeeltje op mijn blog tot leven te blazen: to eat. Want waar ga je nou eten als je in IJsland bent? Nu zullen hier voornamelijk pareltjes in Reykjavík voorbij komen, maar dat maakt het niet minder leuk. Waarmee ik aftrap? Mijn allerfavorietste plekje in heel Reykjavík: The Roadhouse.

Van buiten lijkt het net een leegstaande fabriek, maar zodra je binnen loopt lijkt het wel alsof je een oude Amerikaanse film in stapt. Oude coca-cola flesjes aan de muur, knalrode barkurkken, eten aan de bar of in de met rood bekleedde banken. Die bar is legendarisch, ziet er prachtig uit. Net als de rest van het restaurant overigens. En de burgers. De burgers are to die for.

Waarom moet je naar The Roadhouse?
Vooral de burgers dus. Die zijn verrukkelijk. Nu heb ik me dat door anderen laten vertellen, want ik heb zelf alleen de vega-burger op, maar die is echt goddelijk. Ik heb zelden zo’n heerlijke burger op. Er zaten zelfs uienringen óp de burger, nou sorry, maar dan heb je het voor elkaar hoor. De ‘roadhouse’ en ‘cadillac’ zijn favoriet onder mijn IJslandse vrienden, trouwens. Ben je niet zo’n fan van burgers? Ze verkopen ook spareribs, zalm, chili con carne en voor de healthy people onder ons: salades. Maar ik raad de burgers aan. Met de double fried fries. En een milkshake, want die shakes van The Roadhouse zijn onweerstaanbaar lekker.

Daarnaast zijn de prijzen ook nog eens heel aantrekkelijk. Ik betaalde voor een voorgerecht (uitenringen, en dat waren er véél – we aten er met z’n vieren van -), hoofdgerecht (vegaburger), een drankje (grote coca cola) én een milkshake (groot genoeg om als toetje te tellen) zo’n 20 euro. Ik zal er voor de zekerheid dit bij zeggen: ik zat BOMvol en ik kan heel erg veel eten.
Wil je liever alleen een hoofdgerecht? Voor de burgers mét de patat erbij betaal je tussen de 10 en 20 euro. Ze hebben trouwens ook kindermenu’s!

Mocht ik je nog niet overtuigd hebben, kijk dan even mee naar de foto’s hieronder. Dan deel ik daarna het adres van dit pareltje met jullie 😉

18/11 Verjaardag vieren

18/11 Verjaardag vieren

18/11 Verjaardag vieren

18/11 Verjaardag vieren

18/11 Verjaardag vieren

18/11 Verjaardag vieren

18/11 Verjaardag vieren

The Roadhouse bevindt zich op de Snorrabraut 56, 101, Reykjavik. Vlak achter de Hallgrímskirkja. Wil je het hele menu alvast bekijken? Klik dan hier!

Ik heb overigens geen aandelen in dit bedrijf. Ik ben oprecht zó enthousiast. Het liefst zou ik er iedere dag eten.

Comments

 1. says

  Ik ga hier, door dat je het nu al meerdere malen hebt genoemd, zeker eten als ik weer in Reykjavik ben. Ik vond gister hele goedkope tickets, voor maar 150 euro retour in januari. Dus nu twijfel ik weer of ik dan alweer zal gaan.. Maar dan is het volgens mij alleen maar sneeuw en weinig licht..

  • Linda says

   In principe is het natuurlijk vrij donker in januari, dat is het nu ook (en ik vind het heel vervelend worden, dus ben blij dat ik volgende week even naar Nederland vlieg). Maar aan de andere kant: áls de zon schijnt, heb je eigenlijk het mooiste licht wat je kunt hebben én er ligt (als het goed is) overal sneeuw, waardoor het echt een winter wonderland is. Ik vind dit seizoen (ondanks de korte dagen) het mooiste om hier rond te reizen 🙂

   Plus, 21 december is de kortste dag, dus daarna worden de dagen alleen maar weer langer (gelukkig!). Ik denk dat wanneer je eind januari gaat het enorm meevalt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *