TO EAT // ICELANDIC FISH & CHIPS (Reykjavík)

14/11 Kerstmarkt/Franse ambassade

Nummer twee op mijn lijstje. Niet per se mijn nummer twee restaurant in Reykjavík, maar ik vond dat ik zo snel mogelijk visrestaurants moest gaan delen. Vis is toch waar IJsland wel aardig bekend om staat. Of ik veel verstand heb van vis? Nee, totaal niet.

Waarom moet je naar Icelandic Fish & Chips?
Na een wandeling door de gure kou langs de haven wil je maar twee dingen: opwarmen en eten. En wat past er nu beter bij een wandeling langs een haven dan een visrestaurant? Icelandic Fish & Chips heeft alles wat je zoekt. Je kiest welke vis (deze ligt aan de vangst van de dag, maar de meeste ‘standaard’ vis hebben ze altijd) en eventueel een van de huisgemaakte sauzen erbij (de Mango Skyr is een aanrader), kiest vervolgens een tafeltje uit en niet veel later komen ze je eten bij je brengen. Ik heb totaal geen verstand van vis, ik eet het zelf ook bijna nooit (vind het vaak niet lekker), maar deze vis was echt ontzettend lekker.

De prijzen zijn ook prima, je betaalt voor een grote portie Fish & Chips tussen de 6 en 13 euro. De sauzen worden apart berekend en zijn allemaal rond de 2 euro.

Nog niet overtuigd? Kijk even mee naar wat foto’s.

14/11 Kerstmarkt/Franse Ambassade

14/11 Kerstmarkt/Franse ambassade

14/11 Kerstmarkt/Franse ambassade

14/11 Kerstmarkt/Franse ambassade

Icelandic Fish & Chips bevindt zich op de tryggvagata 11, 101, Reykjavík. Het menu verandert iedere dag, maar ze hebben wel een aantal standaard gerechten op de kaart, zie hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *