THE ABC OF ICELAND – INTRODUCTIE

abcoficeland

Tijdens mijn bezoekje aan Nederland had ik ineens een heel goed idee: ik zou een ABC van IJsland maken. Voor iedere letter van het alfabet minstens één plek in IJsland uitlichten, foto’s, verhalen, misschien zelfs filmpjes. Maar omdat het IJslandse alfabet iets anders gaat dan het Nederlandse én omdat sommige letters niet/nauwelijks voorkomen viel mijn grootse plan een beetje in duigen. Uiteindelijk heb ik voor de meeste letters plekken gevonden, veel ook waar ik al ben geweest.

Ik heb bij een aantal letters de Nederlandse schrijfwijze aangehouden, waardoor o.a. de Þ te vervallen kwam en die plaatsen gewoon bij de T terecht zouden komen. Dit vooral voor zoekgemak op de blog eigenlijk, ik vind het namelijk zelf ook erg lastig om steeds mijn toetsenbord instelling te veranderen zodat ik alle IJslandse letters kan typen.

Eens in de zoveel tijd gooi ik een blog online gefocust op een bepaalde letter, dit zal niet alfabetische volgorde zijn, maar gewoon: waar ik op dat moment zin in heb. Voor sommige letters heb ik meerdere plekken en die zal ik allemaal apart delen, sommige letters komen dus vaker voorbij dan anderen.

Ik geloof dat het zo ongeveer wel duidelijk is wat mijn plannen zijn toch? Ik hoop het wel, vanaf vandaag kun je dus eens in de week (of eens in de twee weken, ligt er een beetje aan hoe veel andere dingen ik te vertellen heb) een nieuwe letter voorbij zien komen. Ik ben benieuwd hoe jullie het vinden en mochten jullie nu nog tips hebben voor een plek die ik zeker niet mag vergeten: laat even achter in de comments, dan kijk ik of ik daar wat mee kan!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *