GOEDENAVOND VANUIT REYKJAVIK.


Allereerst een gelukkig nieuw jaar enzo. Dat had ik nog niet echt tegen mijn lieve lezers gezegd. Eigenlijk heb ik de afgelopen tijd helemaal niks van me laten horen, maar daar heb ik een goede reden voor.

En nee, die reden was niet “ik was in Nederland”. Nee. Dat is geen goede reden en dat weet ik zelf ook wel. Ik had gewoon geen zin. Ik heb echt heel veel stukjes geschreven de afgelopen tijd, maar niet alles is voor het internet bestemd. Er zitten wat hele persoonlijke stukjes bij over het donker en hoe ik daardoor helemaal met mezelf in de knoop kwam te zitten (zoals dit fotootje van mijn -nu al- ingestortte kunstwerk in mijn kamer in IJsland) (dit is overigens geen grapje en ik heb het lekker tegen niemand gezegd, maar dan weten jullie het nu.).

Het is heel simpel: ik wil niemand ongerust maken en ik plaats dat soort dingen liever pas als ik het met mezelf heb opgelost. Op dit moment nog niet helemaal, dus ik laat jullie nog even in spanning zitten. Laten we het er maar op houden dat ik deze keer totaal tegenovergesteld dacht over ‘naar IJsland gaan’ als we even terugdenken naar augustus 2015. Toen kon ik niet wachten…

In ieder geval: die beloofde stukjes tekst over mijn avonturen die ik nog niet had gedeeld, ja.. die staan dus ook nog in de concepten. Komen er binnenkort aan, beloofd.

Voor nu wilde ik eigenlijk alleen even melden dat ik terug in IJsland ben en nu ik toch aan het typen ben kan ik net zo goed wat extra’s de wereld in gooien:

– Ik zat in een vliegtuig wat stampvol was, helemaal volgeboekt, op twee stoelen na. Deze stoelen bevonden zich naast mijn stoel. Geluk?

– Ik besloot mijn 52 boeken in 52 weken dingetje maar eens te beginnen (ja, ja, ja, ik loop achter, i know). Inmiddels heb ik boek 1 bijna uit. En ik heb gehuild. In het vliegtuig. Om het boek. Inderdaad. Ik ben zo’n mens dat geen gevoel toont bij films maar huilt alsof de wereld vergaat bij boeken.

– Nadat ik mijn boek bijna uit had gelezen (na 2 uur lezen, ik lees snel) vroeg de Duitse jongen die voor mij zat in het vliegtuig of hij naast me mocht komen zitten. Hij had het boek ook gelezen en ja.. ik weet eigenlijk niet wat ie verder wilde. Ik denk gewoon meer ruimte om te zitten. Zo gul als ik ben bood ik hem een plekje aan in het tentenkamp wat ik had gebouwd op mijn drie stoelen, daarna heb ik nog een uur in het Duits de oren van z’n kop geluld. Weet niet of ie daar uiteindelijk zo blij mee was. De beste jongen kreeg niet eens de kans om zijn naam te zeggen ?

– Het was zo helder tijdens de vlucht dat ik heel IJsland vanaf de zuidkust heb kunnen zien. Op een gegeven moment zag ik zelfs de Reynisdrangar in de verte en eigenlijk kon ik het niet helemaal geloven.. tot ik Dyrholaey ook tevoorschijn zag komen! De beste jongen naast me kreeg dus een uitgebreide tour langs de zuidkust van IJsland van bovenaf.

– In de bus naar de stad zat ik naast een Nederlandse jongen die hier twee huizen verderop woont, vond ik ook wel leuk om te vermelden, ik hoefde dus de volle zeven minuten naar mijn kamer (vanaf het busstation) niet in mijn eentje met koffer door de sneeuw te banjeren.

– Het is hier warmer dan in Nederland. Of ja. Temperatuursgewijs niet, gevoelstemperatuur dus wel. Maar toch zijn de straten ijsbanen (op sommige verwarmde voetpaden na) en ligt er overal sneeuw. Oh en had ik al gezegd dat het helder was? En tot half 5 licht? TOT HALF VIJF LICHT!?!?! (Oke, het was om 5 uur pikdonker, maar om half vijf was het nog LICHT!!!!!!!!!!!!). Dus ik zit nu op het noorderlicht te wachten. Zoals jullie begrijpen, niet dat ik de energie heb om naar buiten te gaan, want ik ben super moe, maar ja.. noorderlicht he.

– Verder wilde ik nog even melden dat ik een rood met wit dekbed op mijn bed heb gelegd en mijn kamer er veel opgeruimder uit ziet nu. Oh en mijn lichtslingerkunstwerk is al weer naar beneden komen zetten.

En dan nu twee foto’s uit het vliegtuig. Meer snel, want JEZUS WAT WAS HET MOOI VANUIT HET VLIEGTUIG.

p.s. degene die Dyrholaey op onderstaande foto kan spotten krijgt een koekje. Of een kaart uit IJsland. Je mag zelf kiezen


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *