THE ROOM pt. II

“Goh Linda, hoe staat het nu eigenlijk met die kamer in IJsland?” Dat is een vraag die ik gemiddeld zo’n 5 keer per week krijg. Dus waarom zou ik het antwoord niet gewoon hier neergooien? Precies.

Die kamer in IJsland op de ‘campus’, daar moest ik me dus voor aanmelden. Nu kon dat voor ‘nieuwe’ studenten (daar val ik wel onder, ook al maak ik alleen mijn studie daar af) pas vanaf 1 juni middernacht. En dus zat ik op 31 mei vanaf 20:00 uur klaar om de site te verversen zodra het middernacht was.

Helaas had ik daar iets niet helemaal goed ingeschat: het is in IJsland vroeger. En niet één uur vroeger, zoals ik had ingecalculeerd, nee het is er TWEE uur vroeger. Toen ik dus om 1 uur ’s nachts (Nederlandse tijd) de site ververste gebeurde er helemaal niets. Ik snapte het niet zo goed. En dus probeerde ik het nog drie keer. Maar nog gebeurde er niets. En toen viel heel langzaam het kwartje:”zou het dan misschien… nee… Maar misschien toch wel… Even googlen” Zo gezegd, zo gedaan. Ik tikte in google in tijd IJsland en boem. Daar stond het. Het was er twee uur vroeger.

Dus besloot ik mijn bed in te duiken met een film (ik zat namelijk nog steeds gefocust op die site op de bank) en een wekker te zetten om 5 voor twee. Ik heb niets van de film gezien, want elke minuut dacht ik “shit is het al twee uur?” Was het dus niet.

En uiteindelijk toen het wél twee uur was, en dus ook middernacht in IJsland, was het hele inschrijven binnen een minuut gebeurd. Ach. Ja. De spanning had zich aardig opgebouwd, maar dat was dus helemaal niet nodig.

Overigens las ik de volgende dag dat er ‘maar’ 300 inschrijvingen waren tot en met 12:00 ’s middags, waarvan ik dus een van de eersten was (ik heb het zelfs geprintscreend, je weet maar nooit he). En nu is het even afwachten tot ik bericht krijg. Als het goed is hoor ik het begin juli. (en natuurlijk heb ik een voorkeur voor een bepaalde kamer, maar ik plaats dat hier nog eventjes niet, want eigenlijk ben ik allang blij met alles wat ik krijg ;)) Dus zodra ik meer weet, weten jullie dat ook 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *