THE ROOM pt. I

Om in IJsland te kunnen wonen (moet ik nou zeggen in of op IJsland? Het kan toch allebei?) moet je natuurlijk ook wel ergens een bed hebben staan, waar je ’s nachts in kan slapen. En een badkamer met een douche en wc is ook wel handig. En een keuken misschien ook wel. Een huis dus.

Goed, ik zit al een tijdje een aantal IJslandse facebookgroepen in de gaten te houden, om te kijken hoe het staat met de huizenmarkt daar. Maar volgens mij moet dat niet zo’n enorme ramp zijn. Wél moet ik eerlijk zeggen dat ik nog nergens op heb gereageerd (ja, op een kamer, maar die was al vanaf 1 juni beschikbaar en ik ga pas half augustus).

Ik zit namelijk met smart te wachten op de accommodaties van de universiteit die op 1 juni klokslag 00:00 uur beschikbaar komen. Ik heb namelijk eens gekeken en die zien er niet alleen wel heel mooi uit, maar zijn ook nog eens goedkoper (en sommigen zijn ook al ingericht, handig!) dan de gemiddelde kamer die op die facebookgroepen terecht komen. Heel veel scheelt het trouwens niet, maar als ik voor 50.000 ISK een gemeubileerde kamer van de uni kan krijgen in plaats van 80.000 voor een niet-gemeubileerde kamer ergens random in Reykjavík, dan kies ik in dit geval toch even voor de goedkopere versie.

Dus zit ik aankomende zondagnacht om twaalf uur klaar om me in te schrijven voor een kamer. En daarna zien we wel weer verder. Gelukkig gaan buitenlanders voor. En daarna mensen uit IJsland die niet in Reykjavik wonen. En daarna krijgen de Reykjavíkers pas een kans. 🙂 To be continued…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *