THE COUNTDOWN – 4 & 3

COUNTDOWN
Gister had ik hartstikke veel te melden, maar toen had ik ’s avonds even geen tijd meer om te schrijven. Ik liet namelijk een fles water over mijn bed heen leeg vallen en toen moest ik om 11 uur ’s avonds mijn bed gaan verschonen want ALLES, echt alles, was nat.

Ondertussen zijn we dus een dag verder en ik heb eerlijk gezegd geen idee meer wat ik dan gister te melden had, iets over een nieuwe koffer kopen, maar dat hebben we vandaag gedaan. Verder kreeg ik een mail van de Universiteit van de Westfjorden met de electives die ik kan kiezen en daar stonden een paar hele leuke tussen, waaronder dus ‘how to swear in Icelandic’ en ‘highlights in Icelandic nature’. Vind ik twee hele leuke vakken denk ik. Klinkt in ieder geval heel leuk. Daarnaast heb ik natuurlijk de gewone lessen, maar daarvan heb ik nog geen idee wat het zijn. Zie ik maandag wel 😉

En vandaag? Vandaag kocht ik dus een nieuwe koffer, aangezien Transavia onze oude koffer sloopte op de weg van Antalya naar Schiphol (en ik was niet mee met die vlucht nee). Nog geen vergoeding gehad, want Transavia zegt: ga naar je reisverzekering. Maar de reisverzekering zegt: ga naar je touroperator (Sunweb) en Sunweb zegt: ga naar de vliegmaatschappij. Dus ze sturen je allemaal ergens anders heen. Ondertussen hebben we gewoon maar overal een claim ingediend, want die nieuwe koffer moest SNEL komen aangezien ik dus zaterdag al vlieg en volgens de Transavia twitter moest ik maar even snel mailen, dan zou ’t zsm afgehandeld worden. Ik ben erg benieuwd wanneer we een vergoeding ervan krijgen..

En toen ik dus thuis kwam gooide ik mijn koffer maar vol met kleding. Een lading warme truien, minder warme truien, shirts met lange mouwen, shirts met korte mouwen en een aantal simpele topjes (voor eronder, laagjes is DE tip voor IJsland). Verder nog wat thermoshirts, thermoleggings, broeken, een rokje en een jurkje (want ‘uitgaan’ schijnt netjes te moeten en niet in je slobberkleding). Daarnaast natuurlijk ondergoed, thermosokken en gewone sokken, een beddengoed van de IKEA die heel mooi was en wat handdoeken en dan uiteraard nog outdoorkleding: een outdoorlegging, hardlooplegging, sportbh en sporttop. Het enige wat er nog in moest waren twee paar allstars (zwarte en rode, mijn witte zijn kapot!) en mijn hardloopschoenen. Mijn andere outdoorlegging trek ik aan in het vliegtuig, samen met mijn bergschoenen (die dingen zijn ZWAAR!) en een lekkere trui voor ’s avonds, mijn winterjas (want die past NOOIT in mijn koffer) en de rest gaat in handbagage. Raden jullie hoe ‘zwaar’ mijn koffer is? De koffer zelf -zonder iets erin- weegt 4,5kg.

Juist. Hij woog 16kg. ZESTIEN, waarvan 4,5kg van de koffer zelf. Ik ga dus een JAAR weg en ik heb een koffer waar maar 12kg aan spullen in zit. EVEN SERIEUS!?! HOE DAN!?!

Anyway, vanavond had ik mijn ‘afscheidsfeestje’, ik wilde geen afscheidsfeestje, want dan komt iedereen om te zuipen en ik hou daar niet van en dus gingen we met mijn moeder, oma, zusjes en vader bij la cubanita eten. Veel leuker! En lekkerder. Nu zit ik dus lekker uit te buiken, ik heb namelijk voor 3 man gegeten. Doe ik altijd, vind ik leuk. Lekker die ‘all you can eat’ zaken in m’n eentje failliet laten gaan 😉
Natuurlijk ook weer foto’s gemaakt, ik sleep mijn nieuwe lens O-VER-AL mee naar toe, wat maakt dat ding mooie foto’s zeg. Kijk maar weer mee.

La cubanita

La cubanita

La cubanita

La cubanita

La cubanita
je ziet meteen van wie ik dat gekke bekken trekken heb 😉

La cubanita

La cubanita

La cubanita

La cubanita

La cubanita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *