FIRST MONTH IN ICELAND – een overzicht in getallen.

overzicht
Ik vond het wel leuk om een overzichtje te maken van iedere maand dat ik hier doorbreng. Vinden jullie vast ook leuk om te lezen. Toch? Precies.

4523 foto’s gemaakt, dit is exclusief foto’s met mijn iPhone gemaakt, want ach. Ja. Nee. Die tellen gewoon niet echt mee. En daarbij, mocht ik die wel meetellen… dan zit ik waarschijnlijk rond de 6000 foto’s. Dus. Eh. Ja. Dat 😉

Twee vluchten genomen. De eerste was van Amsterdam naar Reykjavik en de tweede van Reykjavik naar Isafjordur. De eerste was een avontuur, want hallo: ik ging naar IJSLAND VERHUIZEN! Het enthousiasme zorgde ervoor dat ik geen last had van mijn oren. En toen ik het weer licht zag worden terwijl ik toch echt in het donker was vertrokken vond ik het alleen maar leuker. De tweede vlucht vond ik vreselijk. Propellorvliegtuigjes zijn niet aan mij besteed. Ik denk dat die op zo’n hoogte vliegen dat de pijn in mijn oren de hele tijd blijft. Bah, wat een rotvlucht was dat en wat voelden die 45 minuten aan als een eeuwigheid.

Een roadtrip van 12 uur langs de zuidkust. En wat was dat magisch zeg.

Twee weken lessen op de universiteit. Of ik mezelf al slimmer voel worden? Nee, nog niet echt, maar wat wil je ook als je maar 5 vakken hebt, verdeelt over vier dagen? Overigens zijn het wel leuke vakken en ik vind het ook echt leuk om dingen te lezen ervoor, dus wat dat betreft zit het goed.

Veel te veel geld uitgegeven. Zo’n eerste maand is altijd lastig, ik moest van alles bij IKEA kopen, had twee weken een tijdelijk huis én wilde natuurlijk zo veel mogelijk ontdekken. Oke. Nee. Het valt reuze mee hoe veel ik heb uitgegeven. Sterker nog. Ik heb minder uitgegeven dan ik had ingepland. Heb ik toch goed gedaan.

Vier keer het noorderlicht gezien, de eerste keer was weer bizar en de derde keer minstens net zo bizar. Jeetje. Zou iemand dit ooit echt zat kunnen worden? Ik zou wel iedere heldere nacht op mijn rug in het gras/mos willen liggen om naar het lichtspelletje in de hemel te staren.

Vijftien uur IJslandse les gehad. En stiekem nog wat meer, want ik heb nu alleen de ochtendlessen meegeteld. Heb ik er wat van opgestoken? Hm, ja, ik denk het wel. In de supermarkt denken ze in ieder geval al dat ik IJslands ben. (Maar goed, goðan daginn, nei takk en já takk, zijn nu ook weer niet echt IJslandse hoogstandjes ;))

Een keer in mijn broek gepoept van angst op een berg. Schijnbaar heb ik hoogtevrees? Of valvrees? Of wat dan ook. Ik was doodsbang om nog verder te lopen en ik heb stiekem nog steeds nachtmerries van die berg. Uhm. Ik dacht dat ik nergens bang voor was, foutje dus.

Twee bergen beklommen in het binnenland van IJsland. En zo’n vier uur gehiket in Landmannalaugar.

Ontelbaar veel uur rondgedwaald door Reykjavík. Ik denk dat ik ondertussen alle straten wel heb gezien. En dat was mijn doel! Als je mij vraagt waar het straatnaambordje met daaronder een kunstwerkje van een kat hangt kan ik je er zo naartoe brengen. En de lantaarnpaal met het vogeltje en hartje erop? Volgt u mij maar. Het allermooiste kunstwerk in Reykjavik van de aarde die doorboort wordt door vingers/wortels? Ik breng je er naartoe.

Drie nieuwe leuke plekjes ontdekt in de stad, maar daar horen jullie binnenkort nog wel meer over.

Drie keer een beetje heimwee gehad. De eerste keer was in Nupur en dat was vooral omdat mijn voet zo’n pijn deed en ik niet kon lopen. Toen was gewoon alles even kut. En de tweede keer was toen ik mijn nieuwe kamer in kon. God, wat was het fijn geweest als ik toen even niet alleen was geweest. Die derde keer? Dat was zondagavond nadat ik terug was uit Snæfellsnes. Ik had hoofdpijn, honger, was zo moe en ik wilde gewoon heel even niet alleen zijn. Hmmmm.. Het lijkt erop dat er een patroon zit in mijn heimwee 😉

Gemiddeld 11031 stappen per dag gelopen, met een paar uitschieters naar boven (en toen ik ziek was wat uitschieters naar beneden), wat betekent dat ik gemiddeld zo’n 7,76 km per dag loop. Vind ik aardig prima.

Vijf uur bezig geweest met de keuken schoonmaken, want jeetje, wat was die smerig zeg. Niet normaal. Maar gelukkig zijn de kastjes, koelkast en het fornuis nu schoon.. De oven moet ik nog aan beginnen, maar die is pas écht smerig. Ach.. Ja. Studentenhuizen he?! (Ik denk dat dit huis een stuk schoner is als ik wegga dan hoe het eruit zag toen ik erin kwam)

Een bezoekje aan IKEA. Want hoewel er heel leuk een bed, tafel, stoel en kast stonden, had ik dus geen gordijnen en de pannen waren vies en en en en en.. ja. Ik moest gewoon gordijnen hebben.

Zesboeken uitgelezen, want tja. Je moet toch wat als het internet niet fatsoenlijk werkt 😉 overigens waren ze niet allemaal aanraders. Hier even een overzichtje:
– Jill Mansell – Drie is te veel: deze vond ik wel leuk. Was het eerste boek wat ik op mijn harde schijf vond en ach. ja. Het las wel lekker weg…
– Gillian Flynn – Duisteris: deze vond ik echt heel goed, dus LEZEN ALLEMAAL!!!!
– Jill Mansell – Scherven brengen geluk: ja, ik vond het vorige boek wel lekker weglezen, dus toen dacht ik: ik probeer het. God wat had ikd aar spijt van, maar ik moest natuurlijk weten hoe het zou aflopen :'(
– Tess Gerritsen – Het stille meisje: Eh. Ja. Ik had nachtmerries door dit boek. Ik sliep met het licht aan door dit boek. Dus. Eh. Ja.
– Maria Genova – Vrouwen die mannen geloven: Had ik zo uit. Goed boek.
– Jonathan Safran Foer – Alles is verlicht: Had ik al eens in het Engels gelezen. Goed boek. Ook lezen dus 🙂

Vier avonturen op zondag. Ik denk dat zondag avonturendag is. Een keer naar Landmannalaugar, een keer de Golden circle, een keer de zuidkust en een keer Snaefellsnes.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *