EEN BEETJE VAN ALLES WAT.

03/11 Noorderlicht
Goed, jongens, het is al weer even geleden dat ik een fatsoenlijk stukje schreef voor deze blog en het ook werkelijk online zette. Ik heb er natuurlijk nog een lading achter de hand, want ik schrijf bijna iedere dag wel een stukje in word en mijn notitieboekjes en daarnaast ben ik bezig met een verhaal schrijven voor NaNoWriMo, waar ik stiekem al veel eerder aan begonnen ben, maar ik vond het wel een leuk doel om het nu af te maken.

Waarom ik dan niks online heb gezet? Ja. Tja. Weet ik niet. Ik zat misschien een klein beetje in de knoop met mezelf. Dat was misschien ook wel de reden dat ik eventjes naar Nederland ging. En voordat iedereen denkt: “Oh jee. Ze wil daar helemaal niet meer wonen!”, nee. Dat is het dus niet. IJsland is geweldig. Iedere dag verbaas ik me er weer over, maar soms is het gewoon een beetje veel en dan blijf ik het liefst in mijn bed liggen. Of ga ik even naar Nederland.

Dat schreef ik trouwens ook al in mijn blog die ik online heb gezet met wachtwoord. Mochten jullie die willen lezen.. dan kan ik dat wachtwoord er natuurlijk net zo goed vanaf halen. Het is niet dat ik iets te verbergen heb ofzo. Ik vond het alleen een beetje raar om die blog online te zetten, terwijl ik dus al niet meer in Nederland was.

Misschien was de grootste reden daarvoor ook wel dat mijn kamer niet als mijn kamer voelde. Het voelde alsof ik in de kamer van een ander sliep. Het had geen sfeer en er stond een bed, bureau en stoel. Meer niet. Ik was natuurlijk al begonnen met een lading kaarten aan de muur hangen, maar eigenlijk (ik vind ze heel leuk hoor, echt, en ik haal ze ook echt niet weg) maakte dat er een grote rommel van. Daarom begon ik slingers op te hangen, gemaakt van enveloppen, en toen maakte ik een mini-kalender.. En een klein fotohoekje. En toen ik terug kwam gooide ik lichtslingers aan de muur, mini-rendierhoofden en een Nederlandse molen. Ik bestelde een bank en nu is het een kamer. Mijn kamer. Als ik ’s avonds de lichtjes aan doe is het meteen gezellig. Groene kerstboomlampjes boven mijn raam (ja, laat me. Ik ben vroeg. Maar ze zijn groen. En dus leuk.) en stervormige lampjes boven mijn bed. En nu dus een bank waar ik op kan zitten. En daarboven discolichtjesslingers.

Dus ja. Nu voelt het tenminste als mijn kamer.

Goed, ik ben nu terug en ben nog lang niet klaar met mijn kamer decoreren (wauw, wat een fancy woord, haha), maar ik was gister bezig met een klein project en toen kwam het noorderlicht ook nog even om de hoek kijken, dus rende ik als een idioot op mijn allstars over de ijsstraten naar buiten en ging ik even keihard op mijn bek. Maar toen ik dus probeerde weer overeind te komen ontplofte de lucht weer eens en ik denk dat ik het nooit zat zal worden.

Ik weet nu al dat ik dat het meest van alles ga missen. Het noorderlicht. Maar gelukkig ben ik hier nog wel een tijdje. En dus hoop ik dat ik het iedere avond kan zien. Verder vond ik het wel een leuk idee om mijn avondeten met jullie te gaan delen, dus binnenkort ‘Koken met Linda in IJsland’ op deze blog te lezen. Voor zo lang ik het volhoud natuurlijk. En eh ja… Die verhalen.. Die komen er ook weer aan hoor. Nu eerst eens even gaan bedenken wat voor leuks ik op mijn verjaardag wil gaan doen. NOG 15 DAGEN!!! (En nog 16 tot mijn vader en zusjes hierheen komen! Joepie!)

Overigens is het eerste wat ik wil eten zodra ik weer in Nederland ben een groenteburger met patat van de mcdonalds, staan jullie daar klaar mee op Schiphol op 19 december?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *