THE ICELAND DIARIES #6

iceland diaries 6

Zondag
Zondag is avonturendag. En zo ook deze zondag weer. Ik heb er geloof ik niet over geschreven nog, maar laten we het erop houden dat de Golden Circle fantastisch blijft, zelfs als je ‘m al een aantal keer hebt gezien. Deze keer regende het een stuk minder en was þingvellir compleet uitgestorven toen we er liepen en dat was vooral heel erg fijn. Oh wat een heerlijke dag weer. Oh en de vega burger bij de roadhouse in Reykjavik is echt GODDELIJK!

Maandag
Nadat ik mezelf weer had vermaakt op de universiteit was het ’s avonds tijd voor een zoektocht naar het noorderlicht. De kansen daarop waren namelijk bizar groot, het was helder, koud en de voorspelde KP index was 4. Werden wij even vies teleurgesteld, het noorderlicht laat zich alleen zien als het daar zelf zin in heeft en voorspellingen zijn ook echt alleen maar voorspellingen. Van de bijna twee uur dat we buiten in de kou liepen, was er welgeteld twee minuten noorderlicht te zien. Vaag. Aan de horizon. Als een soort wolk. Snel een paar foto’s gemaakt en daarna was het al weer weg.

Dinsdag
Dinsdag was uni dag en aangezien de bussen gratis waren zouden we naar Hafnafjordur gaan. Helaas had ik dat iets verkeerd ingeschat en lag ik toen de bus daar naartoe vertrok nog in mijn bed. Ach ja. Kan gebeuren. Verder heb ik niet heel veel gedaan, behalve dan een hele lading artikelen gelezen.

Woensdag
En weer een dag op de uni. Eindelijk kon ik mijn contract tekenen, want schijnbaar hadden zij mijn kennitala al ontvangen. Ik snap nog altijd niet hoe het kan dat zij hem wel al hadden en ik nog niet, maar goed. Contract voor mijn kamer getekend. Eerste huur betaald en daarna kon ik EIN-DE-LIJK het internet gebruiken. Precies op tijd, want ik moest natuurlijk DE nieuwe aflevering Modern Family kijken. Heel belangrijk. Daarna heb ik meteen al mijn foto’s geupload en alle andere internetdingen gedaan die ik al weken niet heb kunnen doen. ZO FIJN.

Donderdag
Na een lading artikelen gelezen te hebben vanuit mijn bed, verplaatste ik mijn kantoor naar de universiteit, waar ik gewoon rustig verder ging. Daarna schreef ik wat stukjes, bewerkte ik wat foto’s én video’s en keek ik wat afleveringen Modern Family voor ik mijn bed in dook. Helaas waren mijn gedachten zo druk, dat ik met geen mogelijkheid in slaap kon komen en dus heb ik de halve nacht zitten schrijven…

Vrijdag
Maar dat maakte lekker niets uit, want op vrijdag ben ik vrij. En dus besloot ik uit te slapen… tot 8 uur. Want toen zat ik al weer klaarwakker in mijn bed. Met nog meer woorden in mijn hoofd en mijn vingers dan de avond daarvoor en dus gooide ik alles weer lekker in een word bestandje. Vervolgens keek ik wat series, deed ik alsof ik ging hardlopen door mijn hardloopbroek aan te trekken, maar toen ik wéér door mijn enkel ging (terwijl ik alleen opstond van mijn stoel) besloot ik dat ik dat voorlopig toch nog maar even niet moet doen. Ik at ’s avonds bij Reykjavik Chips en liep nog een stuk door de stad (onder andere door en langs Harpa en de Hallgrimskirkja) voor ik terug naar mijn kamer ging.

Zaterdag
Zaterdag was ik weer vroeg wakker, ik skypte wat, facetimede wat en schreef wat stukjes. Ik las een paar dingen voor de uni en toen vond ik het wel weer mooi geweest. Door de stromende regen liep ik van mijn kamer naar die van Astrid en Hanne om daar te eten en vervolgens gingen we door naar de verjaardag van Flo, waar we -ondanks mijn moeheid- veel te laat weg gingen. Ik lag pas om 5 uur in bed. Oeps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *