THE ICELAND DIARIES #5

iceland diaries 5

Zondag
Zoals jullie misschien al wel een soort van door hadden is zondag een beetje avonturendag geworden. Niet eens met opzet, maar toevallig kwam het telkens zo uit. Nu dus ook weer en deze zondag vermaakte ik mezelf in klein-IJsland, ook wel bekend als Snæfellsnes. Meer daarover komt snel online, ik loop een beetje achter met stukjes typen (iets met een veel te vol hoofd).

Maandag
En hoewel maandag normaal gesproken pastadag is, was dat deze week eventjes niet zo. Waarom weet ik ook eigenlijk niet. Wat ik dan wel deed op maandag-niet-pastadag? Ik ging naar de uni, volgde wat lessen, facetimede een beetje en toen was de dag al weer voorbij.

Dinsdag
Stiekem was dinsdag een beetje hetzelfde. Ik zat een beetje op de uni, volgde nog wat lessen en er ging ook nog eens een les niet door, ik kreeg wat kaartjes binnen, hing ze op mijn muur (nog een keer heel erg dankjewel iedereen die kaartjes stuurt <3) en vervolgens liep ik met Ida naar perlan. De plek waar ik al zo vaak verlangend naar heb gekeken. Nee maar echt, ik wilde er zo graag eens heen, want het schijnt zo mooi te zijn, maar ik wist niet hoe ik er moest komen dus.. eh.. Ja. Maar nu waren we er, ondanks de bizarre wind en het was mooooooooi! Stiekem bijna mooier dan het uitzicht vanaf de Hallgrimskirkja, maar goed. Na een rondje perlan liepen we naar het nieuwe huis van Astrid en Hanne en aten we daar pizza, want dominos had een actie. Vervolgens naar de haven omdat het noorderlicht te zien was en toen iedereen eenmaal was afgehaakt ‘want er is bijna niks te zien’ kwam het als een soort vuurwerk de lucht in geschoten. Overal waar ik keek. Het was zo bizar. ZO. BIZAR.

Woensdag
Na een hele korte nacht (want het noorderlicht ging maar niet weg) was het tijd voor een nieuw avontuur op woensdag. Ida had besloten dat we Esja, de berg die hier aan de overkant van het water ligt, te gaan beklimmen. Leuk plan, echt. Tot we een soort van verdwaald waren, omdat er nergens paaltjes/markeringen langs het pad te vinden waren. Er waren een aantal verschillende routes, maar welke wij aan het volgen waren? Geen flauw idee, want er was niets langs het pad te zien. Uiteindelijk bleek dat we de lichtblauwe route hebben gelopen, 3 uur wandelen, zo’n 7 kilometer. Die wilden we eigenljk niet doen, want die vonden we te lang, maar ja… we waren verdwaald he. Na de hike nog even naar Kringlan gegaan en daar wat te eten gehaald voor die avond. En na een paar taco’s was het toch echt weer tijd om naar mijn kamer te gaan.

Donderdag
Donderdag had ik weer lessen op de uni en heb ik een lading foto’s zitten uploaden ondertussen. Ik heb uiteindelijk tot 5 uur op de uni gezeten, waarna ik terug naar mijn kamer ging… Ik wilde een klein middagdutje doen voor het eten (en voor de star wars pub quiz waar we naartoe zouden gaan), maar eh. Daar ging iets fout en die pub quiz heb ik compleet gemist. Oeps.

Vrijdag
Vrijdag werd ik wakker gemaakt met berichtjes dat ik pannenkoeken moest komen eten en dat deed ik dus ook. Pannenkoeken met Flo, Ida en nog een hele lading anderen. Goed geregeld he? Wat ik daarna deed? Ik keek wat modern family, begon wat te schrijven (ik ben stiekem aan een boek bezig, maar nu is dat dus niet meer zo stiekem, want eh ja. Ik zet het nu hier neer. Ik weet niet of het uberhaupt ooit af komt, maar ik ben er in ieder geval aan bezig.) en bewerkte wat foto’s. Daarna had ik honger, dus ik maakte wat pasta (en gooide de rest in de vriezer), maar omdat vrijdag eigenlijk patatavond is, gingen we om 9 uur naar Reyjavik chips voor onze patatjes. Ik nam deze keer de vegan saus en het was een soort pindasaus maar ook met wat andere noten erdoorheen. Ik vond m geslaagd, maar de chili mayo is nog steeds de lekkerste. Vervoglens liepen we nog naar de haven in de hoop op wat noorderlicht, maar helaas: te bewolkt. En stiekem vond ik het toen ook wel weer tijd om te gaan slapen, dus dat deed ik na een paar afleveringen modern family.

Zaterdag
Zaterdag was een hele luie dag. Ik las twee boeken uit (ja, oke, misschien is dat toch niet heel lui), las heel wat artikelen voor de uni en ik schreef heel erg veel. Ik weet niet wat ik zaterdag nog meer deed. Ik heb alleen heel erg veel gelezen, maar dat was fijn. Zaterdag was rustig, maar heel erg fijn (en ik was zo blij dat ik de deur niet uithoefde in die harde wind)

Comments

  1. says

    Geweldig wat een volle Week wijfy wat die jij veel zeg geweldig
    hoop je boek ooit telezen moet mooi zijn kan niet anders ik heb weer gesmuld van je verslag kijk uit naar de volgende
    veel-p lezier zie het weer xx

  2. says

    Wat geweldig van dat noorderlicht. Ik ben wel een klein beetje héél erg jaloers, want in Ttrondheim was het bij ons amper te zien vorige winter. Heerlijk om te lezen dat het daar zo mooi is en dat je aan een boek schrijft. Hoe cool is dat?! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *