THE ICELAND DIARIES #4

iceland diaries 4

Zondag
Na een belabberde nacht slaap was het tijd voor een nieuw groot avontuur. We gingen de zuidkust verkennen. Stiekem heb je daar al over kunnen lezen. Ik heb vorige week al meerdere keren met mijn bek vol tanden gestaan. Gegrepen door de pracht van IJsland, waardoor het onmogelijk was om uberhaupt nog woorden uit te brengen, maar deze week lukte dat gelukkig gewoon nog even veel vaker. Wat een prachtland is IJsland zeg.

Maandag
Na nog een nacht heel slecht slapen, van het ziek zijn, maar ook omdat ik nog dacht dat ik aan het autorijden was… uh ja. Mocht ik me rond 11 uur op de universiteit vertonen. Ik kroop achter mijn macbook, maakte wat aantekeningen en niet veel later was ik al weer klaar. Daarna heb ik nog op de universiteit gezeten om het internet te misbruiken (haha, nee, grapje) en op Ida te wachten, want na Ida’s les hebben we heerlijke pasta gegeten bij Tuomas. Maandag Pasta-avond.

Dinsdag
Vervolgens had ik weer een paar lessen en ben ik daarna met Ida en haar Duitse vriendin naar een paar tweedehandswinkels gegaan. We (ik niet, maar goed, ik ging mee) wilden goedkope kleding scoren en misschien (ik ook) een leuke IJslandse trui voor weinig.. Ida kocht wel wat kleding, maar die IJslandse trui liet ik even hangen, aangezien ie veel te groot was (maar hij was zo mooi……). Daarna terug naar de kamer van Ida, waar ik wat heb gelezen voor mijn lessen en vervolgens gewacht op de rest, want Flo zou lasagne gaan maken. Het eten was pas om 9 uur klaar en ik had HONGER!!!! Maar het was echt heel lekker, dus oke. Vooruit. Dan mag dat wel een keer.

Woensdag
Na nog een paar lessen op de uni ben ik terug naar mijn kamer gegaan om mijn internet te fixen. Het werkt nu wel, maar is nog een beetje langzaam. Zal wel niets aan te doen zijn. Ik ben allang blij dat het werkt. Vervolgens belde ik mijn oma via facetime terwijl ik onderweg was naar de supermarkt. Ik had een nieuwe gevonden en was de weg halverwege even kwijt, maar uiteindelijk kwam ik er toch. Helaas hadden ze geen zilveruitjes, maar wel heel veel andere euroshopper producten en dus ging ik terug naar mijn kamer met een lading goedkoop eten. Ik maakte rijst met aardappelen en ik had nooit gedacht dat ik aardappelen ooit zou gaan missen. Ik keek nog een paar keer uit mijn raam in de hoop op noorderlicht, maar helaas. Vervolgens dook ik mijn bed in met weer een nieuw boek en las dat in een ruk uit. Tja.

Donderdag
Ik besloot vandaag even alles te doen voor de uni, dus las ik heel erg veel artikelen. Ik ging naar de uni voor een les en had daarna weekend. Ik liep nog even de stad in om een paar kaarten te kopen die ik dan op de post zou kunnen doen, maar ik was vergeten hoeveel ik er nodig had dus kocht ik niets. Daarna voelde ik een koopdrang opkomen en besloot ik de winkel met de leuke regenjassen te vermijden (ja, sorry, maar die dingen zijn 450 euro en ik wil ze zo graag hebben want ze zijn zo mooi maar VIERHONDERDVIJFTIG EURO!!!!!!). Goed, vervolgens schreef ik nog wat blogs en bakte ik de rijst op die ik nog over had van gisteren. Ik gooide er wat groenten doorheen en wat kruiden en besloot toen ook nog maar wat taco’s op te warmen. Jeetje wat was dat lekker. Ik heb gelukkig nog wat over en dat ligt nu in mijn koelkast te wachten tot ik weer honger heb 😉

Vrijdag
Vrijdag is mijn vrije dag van de universiteit en dus had ik grootste plannen. Ik sliep uit, werd om 6 uur wakker en ben toen een rondje over de campus gaan lopen. Daarna dook ik mijn bed weer in en bleef ik nog even liggen. Ik las een boek uit en maakte wat te eten. Daarna dook ik de stad in, op zoek naar kaarten om op de post te doen. Ik ben reuze benieuwd hoe lang het nu duurt voor de aankomen trouwens. Ik dronk een kop thee en schreef de kaarten, deed ze op de post en ging samen met Hanne naar Reykjavik chips om onze behoefte aan patat te stillen. Dat werkte, maar niet lang daarna had ik weer honger en dus maakte ik ook nog wat pasta (heel simpel, met peper, zout en lenteuitjes). Ik zorgde dat ik die avond de stad uit zou zijn, omdat er een hele grote geomagnetische storm werd verwacht en thank god was ik ergens waar het niet bewolkt was, maar daar hebben jullie al over kunnen lezen 😉

Zaterdag
Aangezien ik uiteindelijk pas om drie uur lag te slapen, mocht ik van mezelf op zaterdag weer uitslapen, maar weer werd ik om 6 uur wakker. Uiteindelijk besloot ik om een lui dagje te houden, aangezien ik sinds ik hier ben aangekomen nog geen enkele dag NIET lui heb gedaan. Zelfs toen ik ziek was liep ik met mijn zieke hoofd door de stad te dwalen. Ik las een boek, schreef wat blogs, zocht mijn foto’s uit, maakte eten, deed wat leeswerk voor de uni en tja.. dat was het wel zo’n beetje. Een fijne zaterdag.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *