THE ICELAND DIARIES #2

Iceland diaries 2

Zondag
Ik besloot nuttig gebruik te maken van deze dag en hoewel ik vrij weinig foto’s met mijn telefoon maakte om dit ook te kunnen bewijzen, heb ik de vrijwel de hele dag rondgelopen in Reykjavik. Mijn plan was namelijk om zo veel mogelijk straten van de stad te zien voor de universiteit begon. Ik denk dat dat wel redelijk gelukt is. Ik liep ’s ochtends eerst naar de uni om daar wat rond te kijken (ik moet natuurlijk niet verdwalen als het eenmaal begint!) en daarna liep ik de stad in. Uiteindelijk besloten we met Kaia en Flo te gaan eten en omdat Ida haar tijdelijke kamer echt vreselijk was, verhuisden we ook haar spullen naar de kamer van Kaia. Daarna beloonde Ida ons met een etentje. Helaas was een van de pizza’s nog niet helemaal gaar, maar goed. De oven was dan ook een beetje raar 😉

Maandag
Maandag kregen we de eerste dingen van de introductieweek voor onze kiezen. De ‘Key to success” bleek gewoon in jezelf geloven te zijn en de rondleiding over de campus was niet te verstaan, terwijl ik nog wat dingen probeerde te regelen voor mijn verblijf hier bij de student registratie ging de rest nog even naar de bibliotheek voor een introductie daar… Bleek ook niet zo’n succes te zijn. Na een kleine lunch liepen we met z’n allen de stad in, genoten we van de zon boven Harpa. Vervolgens droop iedereen af naar een barbecue en terwijl ik al mijn spullen in mijn airbnb gooide om vervolgens weer terug de stad in te gaan facetimede ik nog even met mijn oma en moeder. Daarna genoot ik van de zonsondergang bij de zee en liepen we met z’n allen nog een stuk verder naar een heel mooi afgelegen plekje natuur midden in Reykjavik. Hier hoopten we op noorderlicht, maar dat kwam niet en dus besloten we allemaal maar naar huis te gaan…

Dinsdag
Omdat op maandag de registers Iceland al dicht was toen ik klaar was op de uni, moest ik dinsdag eerst mijn kennitala gaan aanvragen. Wat ’n gedoe zeg. Formulieren invullen, papieren meegeven en dan maar hopen dat ze je goedkeuren. Wat nou als ze me NIET goedkeuren?! Vervolgens liep ik over de laugavegur om mijn doel ‘zo veel mogelijk straten in Reykjavik zien’ te voltooien en toen kwam ik uiteindelijk uit bij de regenboogweg. Ik besloot -omdat de zon scheen- de Hallgrimskirkja op te gaan en genoot van het uitzicht. Ondertussen was Flo ook aangesloten bij mijn gezelschap en daarna kwamen Kaia en Ida ook mee de stad in. We liepen naar Harpa, waar we naar binnen gingen en vervolgens maakten we pasta bij Flo, om daarna veel te laat in de bioscoop aan te komen met Ida. Thomas en Astrid zaten al in de zaal en de film was al begonnen toen wij eenmaal aankwamen. Ik weet niet eens meer welke film het was, maar RAAR was ie wel 😉

Woensdag
Op woensdag begon ik weer met een tocht door de stad, ik wandelde en wandelde en maakte foto’s van alle mooie plekjes. Uiteindelijk sloot de hele groep zich weer aan en gingen we rond 5 uur naar de uni. Daar was namelijk een welkom door de rector, eten en een meet & greet party. Het was niet zo heel interessant en na het welkomstpraatje ging iedereen meteen door naar de bar voor een gratis bier. Aangezien ik geen bier drink, maar wel mijn medestudenten wil helpen aan gratis bier haalde ik er dus ook een, en zo had Ida ineens twee gratis bier. Om een uur of tien was ik er wel weer klaar mee en liep ik terug naar mijn airbnb om te gaan slapen..

Donderdag
Donderdag heb ik heel lang uitgesteld om wat te gaan doen, ik liep de stad in om skyr te halen, ging daarna door naar de universiteit voor het welkomstwoordje voor Humanities en vervolgens gingen Ida, Kaia, Colin en ik door naar de patatzaak van Reykjavik, want we hadden trek in patat. Reykjavik Chips heeft ZULKE LEKKERE PATAT, dus mocht je ooit ook in de buurt zijn: GAAN! Daarna sloot Flo zich aan voor het avondeten en maakte hij rijst met curry. Na het eten liepen Kaia, Ida en ik nog wat langs de haven, hopend op noorderlicht, maar dat leek niet te komen. Na een ‘lelijke foto’s’ fotosessie bij de sun voyager liepen we door naar Harpa, waar we even binnen gingen zitten. Astrid voegde zich ook bij ons en zo zaten we zeker nog een uur in Harpa. Toen iedereen besloot weg te gaan, wilde ik toch nog even foto’s proberen te maken.. want misschien was het noorderlicht wel te zien!??! Helaas niet, en toen iedereen eenmaal in zijn bus was gestapt en ik richting de bushalte liep was het daar ineens. In mijn paniek schreeuwde ik het uit, gooide ik bijna mijn telefoon op de grond en stuurde ik iedereen een berichtje: LIGHTS ARE OUT LOOK UP NOW!

Zeker anderhalf uur lang was de lichtshow recht boven mijn hoofd. Ik moest huilen van geluk, ik bevroor door de wind en maakte zo veel foto’s als ik kon voor mijn laatste bus kwam. Toen ik die eenmaal moest nemen was het licht al weer afgezwakt, maar wat een feest was dat boven mijn hoofd zeg. En dat in augustus!

Vrijdag
Vrijdag begon met een rondje Seltjarnarnes, waar mijn airbnb zich ook bevind. Flo wilde de omgeving van de rijken verkennen en ik besloot mee te lopen. Niet wetende dat er ZO. VEEL. WIND. zou staan. Ik kon niet eens fatsoenlijk lopen. Uiteindelijk liepen we naar de vuurtoren (Grótta) en terug naar de stad, waar Ida en Kaia op ons wachtten met koffie/thee en gebak. Ik schreef wat kaarten, maakte heel veel foto’s en warmde eindelijk op in het koffietentje. ’s Avonds was het mijn beurt om te koken en ik maakte taco’s/wraps en het was zo lekker! Ook Astrid en Thomas waren inmiddels aangeschoven en met z’n allen gingen we door naar een sportbar, waar nog meer mensen waren van de uni (inclusief twee Nederlanders!) Rond een uur was ik al vier keer naar buiten gerend voor noorderlicht en toen was ik er ook wel weer klaar mee. Ik ben geen uitgaander. Dat is duidelijk. Ik wilde alleen maar slapen. Onderweg terug naar mijn airbnb -ik moest 45 minuten lopen!!!!!- bedacht ik me hoe veel Reykjavik verschilt van Rotterdam (of Vlaardingen wat dat betreft), vinden jullie dat leuk om eens te lezen?! Ook maakte ik nog foto’s van het noorderlicht, want ja: dat was eindelijk fatsoenlijk zichtbaar toen de wolken een beetje verdwenen.

Zaterdag
Zaterdag had ik een luie dag. Ik had eigenlijk een auto willen huren, maar toen had Flo iemand gevonden die een jeep had en naar de binnenlanden ging. Ik mocht mee, maar had dat wel een slaapzak + slaapmat voor -0 graden nodig. Nergens te vinden (achteraf had ik dat kunnen huren bleek). Dus planloos bedacht ik een plan voor de zondag -landmannalaugar!- en skypte ik twee uur met Jamie. Ik uploadde al mijn foto’s op flickr en werd toen uitgenodigd voor een etentje bij Kaia en Colin. Ik nodigde op mijn beurt Astrid weer uit en toen was de groep compleet. We aten pizza, gingen nog een winkel in waar ze stroopwafels verkochten en liepen naar de oude haven, waar we ijs aten en van de mooiste zonsondergang ooit genoten. Het was bizar. Toen ik Kaia en Colin de goede kant op had gestuurd, liep ik samen met Astrid naar Seltjarnarnes en vervolgens het laatste stukje terug naar mijn airbnb. Klaar om te gaan slapen. Klaar voor een nieuw avontuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *