THE ICELAND DIARIES #10

iceland diaries 10

Vrijdag
Op vrijdag vloog ik dus terug naar IJsland. Ik stond bijna een uur in de rij om in te checken terwijl ik zonder bagage vloog. Daarna stapte ik in het vliegtuig en drie uur later stond ik weer in IJsland. Daar regende het, probeerde de zon zich even te laten zien, vervolgens kwam ik in mijn kamer en begon het te ONWEREN (dat is uniek in IJsland. Echt.), ik deed boodschappen en werd natgesneeuwd en vervolgens liet het noorderlicht zich weer zien. Warm welkom… of zoiets.

Zaterdag
Zaterdag had ik mijn hele kamer al verbouwd, mijn bank van IKEA zou namelijk bezorgd worden en mijn hulptroepen stonden om 2 uur voor de deur. We aten pannenkoeken en niet veel later stond mijn bank ineens in mijn kamer. Nu zit ik dus de hele tijd op mijn bank.

Zondag
Normaal is zondag avonturendag, maar deze zondag even niet. Ik wilde even ‘acclimatiseren’ en terug in Ijslands ritme komen. Dus wat deed ik? Ik bracht de hele zondag op mijn bank door.

Maandag
Maandag was het tijd voor de universiteit. Die had ik al ’n tijdje niet gezien, maar veel had ik niet gemist. Ik kan namelijk gewoon -in principe- in Nederland blijven en dan nog alles volgen. Maar goed, wat ik nog meer deed? Ik liep wat rondjes door de stad en maakte lekker eten voor mezelf.

Dinsdag
Op maandag had ik me iets in mijn hoofd gehaald en dat moest dinsdag uitgevoerd worden, dus dwaalde ik door de stad op zoek naar verf en lijm en niet veel later had ik ineens een rendierenhoofd. En een letter met lampjes erin. Ach. Ja. Zo gaan die dingen. Ik versierde mijn kamer en nu is het echt mijn kamer. Oh en er was iets van heel mooi noorderlicht waarbij ik nog even lekker onderuit ging. Ach ja. Zo gaan die dingen.

Woensdag
Woensdag had ik de hele dag trek in falafel en dus maakte ik dat ’s avonds. Ik weet nog dat ik in de supermarkt stond op zoek naar yoghurt en toen maar een foto van alle pakken maakte om te kijken of ik er ooit achter zou komen wat nu eigenlijk yoghurt was. Uiteindelijk kocht ik dus maar niets en maakte ik falafel van kikkererwten en vervolgens probeerde ik een hopeloze poging tot skyr omtoveren tot lekker ‘sausje’. Lukte dus niet.

Donderdag
Donderdag werd ik wakker met een hele mooie regenboog recht voor mijn raam en facetimede ik de hele middag met mijn neefje (en oma, en tante). Hij was met zijn lego aan het spelen en ik mocht meespelen. Vond ik leuk. ’s Avonds at ik de rest van mijn falafel op, want ik had natuurlijk veel te veel gemaakt.

Vrijdag
Vrijdag is mijn vrije dag en die spendeerde ik op mijn bank. Ik maakte overigens ook een kartonnen kerstboom, je kan er maar vast een hebben ;). ’s Avonds at ik bami en had ik natuurlijk veel te veel, maar dat ligt nu lekker in mijn vriezer voor de komende tijd (en die vriezer zit inmiddels echt stampvol.. Oeps).

Zaterdag
Zaterdag was er heel even geen regen en dus rende ik een rondje buiten in de stad, daarna dook ik net voor de regen weer naar binnen. Ik ruimde mijn kamer op, deed wat wasjes (eigenlijk maar een, ach) en besloot dat ik wel weer klaar was voor een avontuur. Tot ’s avonds, want toen besloot ik dat zondag mijn luie dag mocht worden. Ja. Tja. Die dingen gebeuren nu eenmaal.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *